Wiccan Sigils mo aso uma faaaoga

Tusia e: Peter Vermeeren

|

|

Taimi e faitau ai 5 ou

Wiccan Sigils mo aso uma faaaoga

O se tasi lea o aʻoaʻoga sili ona faigofie i togafiti faʻataulāitu ma faʻataulāitu ma mataupu. O lona faʻaogaina e matua faigofie ma faʻalatalata. So'o se tasi e mafai ona faia se sigil e fa'atino ai so'o se mea. E le matua mana'omia pe fa'atulafonoina le auai i so'o se tapua'iga po'o lotu fa'ataulāitu.

 Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o sigils e taatele i le au Wiccan practitioners. Talu ai na faʻatulagaina, o le sigil punaoa o se faʻataʻitaʻiga faigofie o mana faʻataulāitu ma mea lelei. Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala galue atoatoa, ae toe fai, e le o se mea faigata. O se metotia faʻaaogaina e le tele o tagata i le lalolagi atoa.

Ia malamalama pe faʻafefea ona aoga lenei metotia, muamua e tatau ona tatou iloa se mea e uiga i lana tala ma muamua faʻagaioiga o faʻamalamalamaga.

Muamua auala

O le aganu'u fa'ataulāitu fa'ataulāitu ma faiga fa'ataulāitu e fa'avae i luga o tulaga taua e lua: loto ma mafaufauga. O nei talitonuga ua amata ona lauiloa i le faaiuga o le 19th seneturi ma le amataga o le 20 tausagath seneturi. I le aluga o nei tausaga, o faiga faʻapitoa ma aganuu papalagi sa i luga o lo latou pito sili ona maualuga, faʻafetai i le faʻalauiloaina ma e oʻo foi le manumalo o faʻailoga ola. Tele vafevale pei Decadent Movement ma le Expressionist art o se tasi sili ona taua faʻaaliga o nei talitonuga teena.

O le talaʻaga o sigils ua faʻaalia e se taulaitu ofoofogia o le taimi. O lona igoa o Austin Osman Spare ma ua manatu o ia o le tama o sigils art. Na soifua mai o ia i Lonetona i le 1886 ma sa ia tusia le tele o tusi e talanoa ai i mea faʻataulaitu ma togafiti faataulaitu.

Ae ui i lea, o faʻailoga e fesoʻotaʻi ma uiga faʻapitoa ma faʻamoemoega e sau mai se taimi ua leva, e tusa lava pe maeʻa le galuega Faʻasao. Na fa'aaoga e Heinrich Cornelius Agrippa ni fa'ailoga fa'apitoa e iloa ai mea ta'itasi o le paneta atamai. E le gata i lea, o le Hermetic Order of the Golden Dawn e faʻaaogaina le tele o sigils e pei o ata o agaga, e aunoa ma le faʻamatalaina o lona atinaʻe.

Le auala auala

Spare na fuafuaina se atoatoa faiga o tisaini e leai ni sese pe sese sigils. O le faiga e faʻavae i luga o se fuaitau poʻo se upu e faʻaalia ai le manaʻo ma le finagalo o le aitu, ona, faʻaaoga lea o nisi o mataʻitusi o lena fuaitau poʻo le upu, tatou amata amata ona tusia le sigil o le taimi lava lea o le a tatou manatua ai le maua o a tatou manaʻoga faia.

O le upu system faʻaaogaina e Spare e fatu ai sigils e matua faigofie lava ona malamalama i ai. Ma le isi, o se metotia lea e mafai ona faʻaaogaina e soo se tasi. E le o se mea e tatau ona iai i totonu o tapuaiga ma faapotopotoga.

Faafetai i le Illuminati o Thanateros, o le o se vaega mo faamoemoega faataulaitu, o le faatufugaga o sigils ua alualu i luma i le talafaasolopito. E ui lava o metotia sigils e ese ese tusa ai ma le fomai, o iinei o le sili ona taliaina faiga:

Le faiga fausiaina

E tatau ona i ai i so'o se taulaitu se fa'amoemoega fa'apitoa e fai ai se sigil. I aganuʻu a Wiccan, o le tele o faʻamoemoega e fesoʻotaʻi ma sipelaga o le laki, puipuiga, alofa, tupe, ma / poʻo le faʻamalolo. A maeʻa ona filifilia se upu poʻo se fuaitau e aofia ai le faʻamoemoe poʻo le manaʻoga o le taulaitu, e tatau ona tusia i luga o se fasipepa, e faigofie ai ona mamanuina le sigil. Manatua o sigils o ata e tasi e fafaga i le gauai ma mafaufauga.

A uma ona filifilia se fuaitau, e tatau ona matou tusia i se pepa i mataitusi lapopoa. Ona, matou tapeina o mataʻitusi o loʻo taʻuina atu i le upu poʻo le fuaitau. A faʻapea e umi le fasi fuaitau e lua auala eseese e maua ai le sigil dari na upu. E mafai pe e vaʻavaʻaia upu taʻitasi ma tusi se sigil se faʻatasi poʻo le tuʻufaʻatasia uma o upu i le tusi e tasi. O auala uma e lua e aoga ma e faʻalagolago i lou ola fatuina.

A maeʻa ona faʻataunuʻuina le sigil, e lua isi laasaga e faʻataunuʻuina pe a maeʻa le faagasologa. Muamua, e tatau ona e mafaufau i le sigil e faʻagaoioia ai. Talu ai e fafaga e sigils mafaufauga ma le gauai e te tuʻuina i ai, o le tele o lou mafaufau i le sigil, o le tele foi o le malosi e te tuʻuina atu ai. Ae ia faaeteete: o le tele o le malosi i luga o le sigil e mafai ona e leiloa le puleaina o le faailoga, ma e ono mafua ai le tele o faafitauli.  

O le laasaga mulimuli o le faʻaleagaina o foliga o le sigil na e tusia. A maeʻa lenei, e tatau ona e faʻaogaina le sigil ona galo ai lea. Fai mai Spare o le auala lea e tumau ai le faʻailoga i totonu o le subconscious aua o le nofoaga lena e faʻataunuʻu ai e le sigil lona faʻagaioiga mulimuli. O fa'atonuga autu ia na tusia e Spare e fa'asa'o ai se fa'ailoga fa'ailoga.

Sigils i Wiccan lotu ma talitonuga

O ia fuainumera o se vaega taua o le tapuaiga a Wiccan. Tele sigils preset o se tulafono a le lalolagi mo soʻo se occultist. O se tasi faʻataʻitaʻiga o nei sigil o faʻailoga o le Moon Goddess, lea e fai ma sui o le tolu masina masina: tuputupu aʻe, atoa, ma faʻamama. Ole ata lea ole ata ole fafine na avea ma mea faatusa e tolu tulaga ole olaga ole fafine.

Ae ui i lea, o nisi tagata e tuuto atu e faia sigils e tuʻuina atu i isi tagata. Ole auala masani lea e maua ai se sigil ma le tele o aulotu Wiccan fai mai o lenei metotia e aoga tele. E fa'alagolago mea uma i le mana'o ma mafaufauga o so'o se foma'i fa'ataulāitu.

Peitaʻi, o le toʻatele o tagata tetee i faiga faapaupau anamua, faiga faataulāitu, ma e oo lava i faiga faataulāitu ua faapea mai o le auala sili e maua ai iʻuga e sau mai lenei faiga o le faia lea o le sigil na o oe. E mafua ona o le sigil o se mea e sili ona patino, e pei o se sootaga vavalalata ma ou lagona i totonu, malosi, ma mafaufauga.

Fa'ataulāitu Moni

Sigils i isi aganuu

Talu ai o se auala faigofie ma faigofie ona faʻafesoʻotaʻi e maua ai mataupu faʻataulāitu, o le tele o aganuu ma talitonuga ua faʻaaogaina lenei metotia ia latou aʻoaʻoga. Mai lotu Katoliko, e ui atu i le lotu Puta, faapaupau, Islamism ma le tele o isi lotu e faʻaaogaina faʻatusa faʻatusa mo le tele o faʻamoemoega eseese. O le tele o nei talitonuga e faʻaaoga ai faʻailoga e faʻailoa ai le mana o atua selesitila ma le malosi uma e tusa ai ma lotu taʻitasi o pule ma foafoa o lo tatou lalolagi ma lo tatou atulaulau. O le iloaina o le igoa ma le faamaufaailoga a se faalapotopotoga, o lona uiga o le i ai o le pule i lenei mea.  

terra incognita lightweaver

Tusitala: Lalaga moli

Lightweaver o se tasi o matai i Terra Incognita ma tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafiti faataulaitu. O ia o se matai sili i se feagaiga ma e nafa ma faiga faataulaitu i le lalolagi o amulets. Luightweaver ua silia ma le 28 tausaga o le poto masani i ituaiga uma o togafiti faataulaitu ma faataulaitu.

Terra Incognita School of Magic

Amata i luga o se malaga fa'ataulāitu fa'atasi ai ma le avanoa fa'apitoa i le poto anamua ma fa'aonaponei fa'ataulāitu i la tatou fa'asalalauga i luga o le initaneti. Tatala mea lilo o le atulaulau, mai Agaga Olimipeka i Agelu Leoleo, ma suia lou olaga i sauniga mamana mamana. O lo matou nu'u e ofoina atu le tele o faletusi o punaoa, fa'afouga i vaiaso ta'itasi, ma avanoa vave pe a fa'atasi. Fesoʻotaʻi, aʻoaʻo, ma tuputupu aʻe faʻatasi ma uso a lōia i se siosiomaga lagolago. Saili le fa'amalosia o le tagata lava ia, tuputupu a'e fa'aleagaga, ma fa'aoga moni fa'ataulāitu. Auai nei ma amata lau malaga fa'ataulāitu!