Sigil Work and Magic-The Arbatel of Magic-World of Amulets

Le Arbatel o Magic

O mea lilo o le Renaissance Magick: Su'esu'eina o mea lilo o le Arbatel

O le Arbatel of Magic o se tusitusiga masani o le Renaissance-era magickal filosofia ma faiga. O lenei galuega na faʻasalalau muamua i le 1575 ma talu mai lena taimi ua avea ma faʻamatalaga taua mo i latou e fiafia i suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga o togafiti faʻataulāitu.

O le Arbatel ua vaevaeina i ni tusi se fitu, o ia mea e aofia ai se vaega eseese o filosofia magickal ma faiga. O nisi o mataupu o loo talanoaina e aofia ai le natura o le Atua ma agaga, le faaaogaina o talismans ma amulets, ma le valaau a agelu ma agaga.

O se tasi o aʻoaʻoga autu a le Arbatel o le taua lea o le ola i se olaga mama ina ia mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi ma le mana faalelagi ma le faʻaogaina. O loʻo faʻamamafaina e le tusitusiga le taua o le faʻatupuina o uiga lelei e pei o le faʻamaoni, faʻamaoni, ma le agaalofa ina ia faʻavaeina se sootaga malosi ma le Atua ma faʻaoga i malosiaga faʻapitoa.

O le isi itu taua o le Arbatel o le faʻaaogaina lea o talismans ma amulets. O le tusitusiga o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga auiliili mo le fausiaina ma le faʻaogaina o nei mea faʻatauvaʻa, lea e talitonuina o loʻo i ai le malosi faʻaleagaga ma magickal e mafai ona faʻaogaina mo faamoemoega eseese.

O le Arbatel e lauiloa foi mo lona taulai atu i le valaau a agelu ma agaga, lea e talitonuina o ni faufautua i le va o tagata ma le Atua. O loʻo tuʻuina mai e le tusitusiga le taʻiala ile faʻaogaina lelei o nei tagata ma galulue faʻatasi ma i latou e ausia sini magickal.

I le aotelega, o le Arbatel of Magic o se tusitusiga taua mo i latou e fiafia i suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga o togafiti faʻataulāitu. O ana aʻoaʻoga i le taua o le amio mama, o le faʻaaogaina o talismans ma amulets, ma le valaʻau a agelu ma agaga o loʻo faʻaauau pea ona talafeagai ma aʻafia mo fomaʻi faʻaonaponei o magick.

O le tusitala o le Arbatel of Magic e le o iloa, ona o le tusi na muamua lomia le igoa i le 1575. O le tusitusiga e talitonuina na tusia i le gagana Latina ma atonu na faia i Siamani po o Suiselani i le vaitaimi o le Renaissance. E ui lava i lona tupuaga lilo, o le Arbatel ua avea ma tusitusiga taua ma faatosina i le suʻesuʻeina ma le faʻataʻitaʻiga o togafiti faʻataulāitu.

Tusi tutusa i le Arbatel of Magic

E tele tusi o loʻo suʻesuʻeina autu ma manatu tutusa e pei o le Arbatel of Magic. O nisi faʻataʻitaʻiga iloga e aofia ai:

  1. Le Ki Sili a Solomona - O lenei tusitusiga o se isi galuega taua o togafiti faʻataulāitu, ma o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga auiliili mo le fausiaina ma le faʻaogaina o talismans ma amulets.

  2. Le Tusi a Abramelin - O lenei tusitusiga o se grimoire lea e tuʻuina atu ai faʻatonuga mo le faia o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le gasologa o le ono masina, faʻatasi ai ma le sini o le mauaina o le malamalama ma le talanoaga ma le agelu leoleo.

  3. Le Picatrix - O lenei grimoire anamua e talitonuina na afua mai i le gagana Arapi ma faiga faʻataulāitu, ma o loʻo i ai faʻatonuga mo le fausiaina o talismans ma le valaʻau o agaga.

  4. Le Ki a Solomona - O lenei grimoire e talitonuina na tusia i le 14th poʻo le 15th seneturi ma tuʻuina atu faatonuga mo le faia o talismans ma le valaʻau a agaga, e aofia ai temoni ma agelu.

  5. Le Ono ma le Fitu Tusi a Mose - O lenei tusitusiga o se tuufaatasiga o togafiti faataulaitu ma tatalo, e faapea na tusia e Mose lava ia.

I le aotelega, o nei tusitusiga ma isi e pei oi latou e ofoina atu le tele o le malamalama ma le malamalama i le tala faasolopito ma le faiga o togafiti faataulaitu. O lo'o fa'aauau pea ona avea i latou ma a'oa'oga fa'aa'oa'oga mo foma'i fa'aonaponei ma tagata popoto.

Anotusi o le Arbatel of Magic

 

O le Arbatel of Magic o loʻo i ai le iva Tomes, ma le fitu Sep Separies o APHORISMS.


O le mea muamua e faʻaigoaina o Isagoge, poʻo le, A Book of the Institutions of Magick: lea e malamalama i ai le fa sefulu ma le iva Aphorism, o mataupu sili ona lautele o le Art atoa.

O lona lua o Microcosmical Magick, o le a le Microcosmus na aoga ai
Taulaitu, e ala i lona Agaga ma Genius fai ma vaisu ia te ia mai lona Nativity, o lona uiga,
le poto fa'aleagaga: pe fa'apefea fo'i ona fai.

Lona tolu o le Olympick Magick, i le auala e ono faia ma mafatia ai se tamaloa
o agaga o Olympus.

O lona fa o Hesiodiacal, ma Homerical Magick, lea e aʻoaʻo ai le
galuega faʻatinoina e Spirits faʻaigoa Cacodæmones, ona e le o ni fili
agalelei.

Ole toʻalima o Romane poʻo Sibylline Magick, e gaoioi ma faʻatino
Tutelar Agaga ma Alii, o loʻo tufatufa atu i le Orb o le lalolagi.
O le valde insignis Magia lea. I lenei foi o le aʻoaʻoga a le Druids faasinomaga.

O le lona ono, o le Pythagorical Magick, lea e naʻo le agaga o loʻo galue ai
tuuina atu le aʻoaʻoga o Arts, as Physick, Medicine, Mathematics, Alchymie, ma
lea ituaiga o Faʻatufugaga.

O le lona fitu o le Magick o Apollonius, ma isi mea, ma malilie ma le
Romane ma Microcosmical Magick: e naʻo ia e iai le uigaʻese lea, o loʻo iai
pule i agaga leaga o tagata.

O le valu o le Hermetical, o lona uiga, o le Æ Egyptiacal Magick; ma e le eseese tele
mai ile Atua Faʻatigalelei.

O le iva o le poto lena e faʻalagolago lava i le Upu a le Atua;
ma e taʻua lea o le Prophetical Magick.

 

Toe foi i le blog