Su'esu'e Mea lilo o Amuleti Iapani: Suia Lou Fa'aola ma le Soifua Maloloina

Tusia e: WOA Team

|

|

Taimi e faitau ai 10 ou

Su'esu'e le Fa'amaneta o Amulets mai Iapani - Lau Ta'iala i Talismans Iapani

E te fiafia e aʻoaʻo e uiga i le lalolagi faalilolilo o amulets mai Iapani? O nei talismans ua faʻaaogaina mo le tele o seneturi e aumaia ai le manuia, puipuiga, ma le manuia i latou e ona. I lenei tusiga, o le a tatou vaʻavaʻai loloto i le tala faʻasolopito mataʻina ma faʻatusa i tua Amuleti Iapani, ma suʻesuʻe ituaiga eseese o talismans e mafai ona e mauaina i Iapani i aso nei.

O a Amuleti Iapani?

Amuleti Iapani, e lauiloa foi o le "omamori" i Iapani, o ni mea laiti, feaveaʻi e masani ona faia mai pepa, laupapa, poʻo ie. O nei talismans e masani ona faʻatau atu i falesa ma malumalu i Iapani atoa, ma e talitonu e ofoina atu le puipuiga ma le manuia i latou e ona.

O le Talafaasolopito o Amulets Iapani

O le faʻaaogaina o amulets i Iapani na amata mai i aso anamua, ma e mafai ona toe foʻi i tua i le lotu Shinto. Na talitonu tagata Shinto o agaga, e taʻua o "kami," e nonofo i mea uma o le natura, e aofia ai laau, maa, ma vai. O nei kami sa iai le talitonuga e iai mana faapitoa e mafai ona faaaogā e ala i le faaaogāina o amuleti ma isi mea paia.

I le aluga o taimi, o le faʻaaogaina o amulets na sili atu ona salalau, ma na amata ona faʻaaogaina amulets i isi tu ma aga faʻalelotu, e pei o le Buddhism. I aso nei, o amulets Iapani o se vaega taua o le aganuu Iapani, ma e faʻaaogaina e tagata o vaitausaga uma ma talaaga.

Ituaiga o Amuleti Iapani

E tele ituaiga eseese o amulets Iapani, e taʻitasi ma lona lava faʻatusa ma faʻamoemoega. O nisi o ituaiga masani o amulets e aofia ai:

  • Amuleti Soifua Maloloina: O nei amulets e masani ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le soifua maloloina lelei ma puipuia mai maʻi.
  • Amuleti o le tamaoaiga: O nei amulets e talitonuina e aumaia ai le manuia ma le manuia i latou e ona.
  • Amuleti alofa: O nei amulets e masani ona faʻaaogaina e faatosina ai se paaga alofa pe faʻaleleia se mafutaga o iai.
  • Amuleti Puipui: O nei amulets e faʻaaogaina e puipuia ai agaga leaga ma puipuia mai faʻalavelave poʻo mea leaga.

Auala e Fa'aaoga ai Amulets Iapani

Mo le faʻaaogaina o se amulet Iapani, e masani ona e aveina i lau taga poʻo lau ato, pe tautau i se nofoaga iloga i lou fale poʻo lou ofisa. E taua le faʻaaloalo ma le faʻaaloalo i lau amulet, aua e talitonuina o loʻo i ai le malosi faaleagaga.

I le taimi muamua na e mauaina ai lau amulet, o se aga masani le faʻamanuiaina e se ositaulaga poʻo se monike i se falesa poʻo se malumalu. E talitonuina e fa'aleleia atili ai le malosi ma le aoga o le amulet.

O fea e fa'atau ai Amulets Iapani

O amuleti Iapani e mafai ona faʻatau i le tele o malumalu ma malumalu i Iapani atoa, faʻapea foʻi i luga ole laiga. A fa'atau se amulet, e taua le filifilia o se tasi e fetaui ma au sini ma fa'amoemoega. O nisi amulets atonu e sili atu ona talafeagai mo nisi tulaga poʻo tulaga nai lo isi.

O amuleti Iapani o se auala manaia ma mamana e faʻafesoʻotaʻi ai ma le malosi faaleagaga o Iapani. Pe o e sailia se puipuiga, manuia, poʻo le manuia, o loʻo i ai se amulet i fafo e mafai ona fesoasoani ia te oe e ausia au sini. Aiseā la e te le suʻesuʻeina ai le lalolagi o talismans Iapani i aso nei, ma saili le togafiti mo oe lava ia?

Amulets masani Iapani

  1. Omamori: Omamori o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o amulets Iapani. O ni taga ie laiti e masani lava ona faia i le silika po o le brocade, ma e tumu i tatalo, tusitusiga paia, po o isi mea paia. O Omamori e masani ona faʻatau atu i falesa Shinto ma malumalu Puta, ma e talitonuina e maua ai ituaiga eseese o puipuiga, laki, ma faʻamanuiaga i lē na te tauaveina. E mafai ona ave i ato pe tautau i fale, taavale, po o isi nofoaga.

  2. Daruma Doll: O le pepe taalo Daruma o se talisman masani Iapani e fai ma sui o Bodhidharma, o le na faavaeina le Zen Buddhism. E masani lava lapotopoto ma o'o'o, e lanu malo foliga ma leai ni lima po'o ni vae. Pe a maua se pepe taalo Daruma, o le tasi mata e tuu avanoa, ae o le isi e faatumuina i totonu. E faia e le tagata se moomooga po o le setiina o se sini ona faatumu lea o le mata lona lua pe a faataunuuina. O le pepe taalo Daruma o se faailoga o le tutumau, naunautaiga, ma le manuia.

  3. Maneki-neko: O le Maneki-neko, e lauiloa foi o le "pusi faʻailoga," o se talisman lauiloa Iapani e talitonuina e aumaia ai le manuia ma le manuia i lē e ana. E masani lava o se fa'ailoga sima po'o se palasitika o se pusi e tasi le vae e si'i i se fa'ailoga. O le si'i vae e talitonuina e faatosina mai ai le tamaoaiga ma tagata fa'atau, e masani ona fa'aalia i faleoloa ma pisinisi. O le Maneki-neko e maua i lanu eseese, ma o le tulaga o le vae si'i e mafai ona i ai uiga eseese, e pei o le valaauliaina o tagata faatau poʻo le aumaia o le manuia lautele.

  4. Inari-zushi: Inari-zushi o se ituaiga o amulet e fesootai ma le atua Shinto Inari, le atua o araisa ma faatoaga. O se tama'i taga e fai i le tofu pa'u po'o le ie, fa'atumu i araisa ma o nisi taimi o isi taulaga. Inari-zushi e masani ona faafoliga e pei o foliga o se alope, aua e talitonu alope o avefeau a Inari. O nei amulets e ofoina atu i falesa o Inari e saili ai le puipuiga, tele o seleselega, ma le manuia o pisinisi.

  5. Ema: Ema o laupapa laupapa e masani ona maua i falesa o Shinto. E masani ona fa'atusaina e pei o fa'afa'afa'afa'afa'afa'afa'afa'afa'afa'afa'afa'afa'afa ma e iai se itu avanoa e tusi ai e tagata o latou mana'oga po'o tatalo. O le taimi lava e tusia ai le feʻau, e tautau le ema i luga o se fata poʻo se puipui i totonu o le lotoa o le malumalu. O le talitonuga o atua o le a faitau i manaʻoga ma fesoasoani i lo latou faʻataunuʻuina. E mafai ona maua Ema i lapopoa eseese ma mamanu, faatasi ai ma ata o manu, faailoga o le zodiac, poʻo tagata lauiloa.

  6. Ofuda: Ofuda o se amulet pepa e faʻamanuiaina e se patele Shinto ma e masani ona faʻapipiʻi i se puipui poʻo se alcove i totonu o se fale poʻo se fale faigaluega. E fai ma sui o le iai o se atua Shinto ma e talitonu e maua ai le puipuiga ma faamanuiaga i le aiga. O ofuda e masani ona faʻafouina i tausaga taʻitasi i le taimi o se sauniga faʻapitoa e faia i Shinto Shrines. E manatu e paia ma e tatau ona tausia ma le faaaloalo.

  7. Shichifukujin: O le Shichifukujin, po o le Seven Lucky Gods, o se vaega o atua mai talatuu a Iapani ma Saina. E masani ona faʻaalia faʻatasi i luga o amulets, tusi tāʻai, poʻo faʻatusa. O atua taʻitasi e suitulaga i se ituaiga eseese o laki poʻo faʻamanuiaga, e pei o le tamaoaiga, ola umi, fiafia, poʻo le manuia. O le tauaveina poʻo le faʻaalia o le ata o le Shichifukujin e talitonuina e aumaia ai le manuia ma le tele o mea i vaega eseese o le olaga.

  8. Hamaya: Hamaya, ua ta'ua foi o "aū e soli e temoni," o aū laupapa e fa'aaogaina e fai ma amulets puipui i tala fa'asolopito a Iapani. E masani ona fa'atau atu i le vaitau o le Tausaga Fou ma e iai le talitonuga e taofia ai agaga leaga ma maua ai le manuia. E mafai ona faʻaalia Hamaya i totonu o fale, tautau i luga o puipui, pe tuʻu i totonu o le taʻavale e fai ma auala e puipuia ai.

  9. Goshuin: Goshuin o se ituaiga o amulet e maua i malumalu Puta ma falesa Shinto i Iapani. E aofia ai se faamaufaailoga calligraphic po o se tusitusiga, e masani ona faailogaina pe tusilima e se ositaulaga o le malumalu po o le malumalu, i luga o se fasi pepa teuteu. Goshuin e avea o se faʻamaoniga o asiasiga ma e aoina e tagata asiasi o se auala e maua ai faʻamanuiaga mai atua ma faʻaalia le tuuto. E masani ona teuina e tagata nei amulets i tusi faʻapitoa e taʻua o le "goshuincho."

  10. Koma-inu: Koma-inu, e lauiloa foi o "leona maile" po o "leona leoleo," o ni meaola fagogo e masani ona maua i faitotoa o falesa Shinto ma malumalu Puta. O nei faʻatagata maʻa poʻo laupapa e masani lava ona faʻaalia o ni manu pei o leona, o le tasi e matala le gutu (Agyo) ma le isi e tapunia le gutu (Ungyo). E iai le talitonuga o Koma-inu e puipuia le va tapuia ma taofia ai agaga leaga. Ua taʻua i latou o ni amu o le puipuiga ma e masani ona vaaia o ni faailoga o le malosi, lototele, ma le puipuiga faalelagi.

  11. Fuda: Fuda o ni tama'i amulets pepa o lo'o tusia i tusitusiga fa'alelotu po'o tatalo. E masani ona faʻaaogaina i le Buddhism esoteric ma e fesoʻotaʻi ma atua faʻapitoa poʻo faiga Buddhist. Fuda e mafai ona ave i totonu o atotupe poʻo taga, tuʻu i luga o fata faitaulaga fale, pe faʻapipiʻi i mea totino. E talitonuina latou te saunia le puipuiga faaleagaga, faamalologa, poʻo le taʻitaʻiga e faʻavae i luga o le atua poʻo le faʻataʻitaʻiga latou te fai ma sui.

Manatua, o nei amulets o loʻo i ai le taua faʻale-aganuʻu ma faʻalelotu i Iapani ma e masani ona maua ma faʻaaogaina i totonu o faʻasalalauga ma tu masani. O o latou uiga ma talitonuga e mafai ona eseese i tagata taʻitoʻatasi ma itulagi, ae e masani ona avea o ni faamanatu moni o le faaleagaga, puipuiga, ma faamanuiaga i aganuu a Iapani.

Fesili e masani ona fesiligia e uiga i Amulets Iapani

O le a le omamori?

O le omamori o se amulet masani a Iapani, e masani ona tuu i totonu o se taga ie teuteu matagofie, lea e masani ona faʻatau atu i falesa Shinto ma malumalu Puta i Iapani. O nei amulets e talitonuina e maua ai ituaiga eseese o laki poʻo se puipuiga.

O le a le talafaasolopito o omamori?

O Omamori e iai aʻa i le lotu Shinto ae faʻapea foʻi aʻafiaga taua a le Puta. Latou te tafafao i tua atu o seneturi, o loʻo faʻaalia ai le aganuu a Iapani anamua o le talitonu i le mana o agaga paia poʻo "kami." O nei amuleti na muai faia mai pepa po'o laupapa, ae o aso nei, e masani lava o tama'i ato e fai mai ie.

O a ituaiga o omamori o iai?

E tele ituaiga o omamori, e tofu lava ma se faʻamoemoega faʻapitoa poʻo se puipuiga mai se mea. O nisi o mea sili ona taatele o: Kotsu-anzen: mo le saogalemu o feoaiga. Gakugyo-joju: mo le manuia i suʻesuʻega. En-musubi: mo le sailia o se paaga ma se faaipoipoga. Yaku-amo: mo le puipuia o le leaga. Shobai-hanjo: mo le manuia pisinisi. Anzan: mo le fanauina saogalemu.

E faʻafefea ona faʻaogaina omamori?

Omamori e masani ona faʻatau mo oe lava pe tuʻuina atu o se meaalofa i se isi tagata. A mae'a fa'atau, e masani ona tu'u latalata le omamori i le tagata e fa'amoemoe e puipuia. Mo se fa'ata'ita'iga, e mafai ona tu'u se omamori mo femalagaaiga saogalemu i totonu o se ta'avale, o se omamori mo le manuia o a'oa'oga e mafai ona teuina i totonu o le pusa penitala a le tamaititi aoga, po'o se omamori mo le soifua maloloina e mafai ona teuina i totonu o le fale.

O le a le umi e tumau ai se omamori?

Omamori e masani ona teuina mo le tausaga. A mae'a lena vaitaimi, e masani lava ona toe fa'afo'i le omamori i le malumalu lava e tasi po'o le malumalu lea na fa'atau ai ina ia mafai ona fa'amama lelei e ala i se fa'amuaga masani, e ta'ua o le 'otakiage.' E faia lea e faafetaia ai le agaga mo lana puipuiga i le tausaga atoa. E masani ona fa'atau se omamori fou mo le tausaga a sau.

E mafai e se tasi ona fa'atau se omamori?

Ioe, e mafai e so'o se tasi ona fa'atau se omamori. E te le manaʻomia le mulimuli i talitonuga Shinto poʻo Puta e faʻatau pe maua ai. E masani ona faʻatau e tagata tafafao maimoa e avea o se faʻamanatuga tulaga ese ma anoa mai Iapani.

E le fa'aaloalo le tatalaina o se omamori?

Ioe, e manatu e le fa'aaloalo le tatalaina o se omamori. O le aano faaleagaga o le omamori o loʻo nofo i totonu o le ato tapuni, ma o le tatalaina e talitonuina e faʻasalalau ai le puipuiga ma le laki e maua ai. E fautuaina le fa'aaloalo i le fa'aleaganu'u ma fa'amaufa'ailoga. Manatua, o mea masani ia ma faʻalelotu mo le tele o tagata, o lea e tatau ai ona faʻaaloalo, tusa lava pe faʻatau mai o se meaalofa poʻo se meaalofa.

O le a le Ofuda?

O le Ofuda o se ituaiga o amulet Iapani na tuʻuina atu e se falesa Shinto. E masani ona tuu i totonu o se ato ma e mafai ona tuu i totonu o se kamidana (se fata faitaulaga Shinto fale), pe faapipii saʻo i se puipui po o se pou. E iai le talitonuga e puipuia ai le aiga i totonu o le aiga mai mala ma faamanuia ai i latou i le filemu.

O le a le Kamidana

O le Kamidana o se tamai falesa Shinto e masani ona maua i fale i Iapani. E fai ma fale mo atua Shinto, ma e masani ona iai ni ofuda. O se nofoaga mo tatalo ma taulaga i aso taitasi.

O le a le Ema?

O Ema o ni tamai laupapa laupapa e tusi ai e tagata tapuaʻi Shinto a latou tatalo poʻo manaʻoga. Ona tuu ai lea o ema e tautau i luga o le malumalu, lea e mafai ai e kami (agaga po o atua) ona talia i latou.

O le a le pepe taalo Daruma?

O pepe meataalo Daruma o pepe meamea masani Iapani omo, lapotopoto na faʻataʻitaʻiina e Bodhidharma, le na faavaeina le Zen Buddhism. E masani ona faʻaaogaina e fai ma faʻailoga o le tutumau ma le laki. A fa'atau, o mata o Daruma e gaogao uma. E faatumuina le tasi mata a o faatu se sini, ae faatumuina le isi pe a ausia le sini.

O le a le Maneki-neko?

O le Maneki-neko o se talisman masani Iapani e talitonu e aumaia le manuia i lē e ona. E ta'ua fo'i o le "pusi talotalo." E masani ona faʻaalia o se pusi o nofo i luga ma talotalo i le tasi vae, ma e mafai ona maua i pisinisi, faleoloa, faleaiga, ma fale.

E mafai e se tasi ona faʻaaogaina nei amulets?

Ioe, e te le tau mana'omia se lotu po'o se talitonuga fa'apitoa e fa'aoga ai nei amuleti. E masani ona fa'atau e turisi pe avatu fo'i o ni meaalofa. Ae ui i lea, e taua le faʻaaloalo i nei mea faʻale-aganuʻu ma faʻalelotu.

E fa'afefea ona ou lafoa'ia lelei nei amulets?

E pei o le omamori, e lelei le toe fa'afo'i atu o nei amulets i le malumalu po'o le malumalu na fa'atau mai ai, aua e masani ona susunuina i le fa'ai'uga o le tausaga i se sauniga e ta'ua o le 'otakiage'. O lenei faiga atonu e le mafai e tagata tafafao maimoa poʻo i latou o loʻo nonofo i fafo atu o Iapani, o lea o le lafoai ma le faʻaaloalo i le fale e masani lava ona manatu e talia i nei tulaga. E manatu e le fa'aaloalo le tia'i i lapisi masani.

Omamori amulets

terra incognita lightweaver

Tusitala: Lalaga moli

Lightweaver o se tasi o matai i Terra Incognita ma tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafiti faataulaitu. O ia o se matai sili i se feagaiga ma e nafa ma faiga faataulaitu i le lalolagi o amulets. Luightweaver ua silia ma le 28 tausaga o le poto masani i ituaiga uma o togafiti faataulaitu ma faataulaitu.

Terra Incognita School of Magic

Amata i luga o se malaga fa'ataulāitu fa'atasi ai ma le avanoa fa'apitoa i le poto anamua ma fa'aonaponei fa'ataulāitu i la tatou fa'asalalauga i luga o le initaneti. Tatala mea lilo o le atulaulau, mai Agaga Olimipeka i Agelu Leoleo, ma suia lou olaga i sauniga mamana mamana. O lo matou nu'u e ofoina atu le tele o faletusi o punaoa, fa'afouga i vaiaso ta'itasi, ma avanoa vave pe a fa'atasi. Fesoʻotaʻi, aʻoaʻo, ma tuputupu aʻe faʻatasi ma uso a lōia i se siosiomaga lagolago. Saili le fa'amalosia o le tagata lava ia, tuputupu a'e fa'aleagaga, ma fa'aoga moni fa'ataulāitu. Auai nei ma amata lau malaga fa'ataulāitu!